Danie szybkie, proste i smaczne, a potrzebne tylko trzy składniki.
Składniki :
kg karkówki
musztarda
30 dkg kapusty kiszonej
pieprz, sól do smaku
Wykonanie:
- Umytą, osuszoną karkówkę pokrój w plastry, grubości około 1 – 1,5 cm .
- Rozbij plastry na kotlety.
3. Każdy kotlet posmaruj ostrą musztardą, na wierzchu umieść trochę kiszonej kapusty.
4. Zwijaj kolejne kotlety w roladki.
5 Umieść roladki w brytwannie. Posyp pieprzem oraz odrobiną soli. Nie dodawaj żadnego tłuszczu.
6. Piecz mięso w przykrytej brytwannie ok 1,2 godziny w temperaturze 190 stopni. Mięsko powinno być już całkiem miękkie.
7. Po tym czasie odkryj mięso i aby było lekko zrumienione piecz jeszcze ok 10 minut.
8. I to by był koniec naszego gotowania. Aromat rozniesie się po całym domu.
Smacznego